Den fruktade skräplådanVi har den alla - den fruktade skräplådan.

Skräplådan är en låda där diverse saker åker ner huller om buller. Det sker ofta utan eftertanke och plötsligt är den full igen. Lådan finns ofta i nära anslutning till hallen där man kommer in och dumpar av sig saker. Inne i lådan sker det mystiska saker. Papper försvinner och det kan plötsligt dyka upp saker som absolut inte borde vara där. Ingen vet hur.

Inspirerad av ett inlägg om höstlovsrensning från Minimalisterna så tog jag mig an lådan. Tycker inte det är så länge sedan jag gjorde det men likväl var den rörig och överfull.

Det tog ungefär 20 minuter att rensa ur hela lådan, dammsuga och våttorka den samt lägga tillbaka sakerna på sin plats och kassera det som inte skulle vara kvar. Känslan efteråt var så befriande, som att luften blir renare att andas när jag vet att det är ordning i LÅDAN.

Följande kunde slängas i soporna eller återvinningen:

  • Gamla teckningar och pappersvikningar
  • Såpbubblor (fanns 8 stycken halvöppna som jag hällde ihop till 5 stycken och stoppade undan till barnkalas)
  • Jultidningskataloger (tweenie vill inte sälja)
  • Diverse småplotter/leksaker som inte någon vill ha (jag önskar att vi kunde sluta få in dessa i huset från första början men det är svårt).
  • Trasigt armband

Några saker som till exempel hörlurar och halloweensaker lades på det stället där de borde vara istället. Det fanns ett antal barnteckningar varav de finaste åkte till minneslådan och resten i soporna. Vi samlar de teckningar vi vill spara i en låda för att i slutet av terminen sätta ihop dem till ett litet kompendium. Tricket är att inte spara för mycket men det är ändå kul att ha kvar några alster från varje år, tycker jag. Eftersom mitt äldsta barn är en tweenie så har jag förstått att det kommer en tid när det inte längre kommer hem fyrtioelva teckningar varje vecka.

En av de bästa sakerna med att rensa lådan var att jag hittade massor av reflexer och lampor. Jag hade just tänkt åka och köpa nya sådana eftersom det är så mörkt på eftermiddagarna nu. Men det behövdes inte. Att ha ordning och reda är verkligen ett bra sätt att spara pengar!


Har du någon skräplåda du kan ta tag i?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Boktips - Lura hjärnan att spara

 Det var länge (kanske tre månader) sen jag läste en bok om sparande och ekonomi. Efter förra veckans insikt att jag hade bristande motivati...