OM MIG

Spardrottningen är ett namn som jag valde med glimten i ögat eftersom det låter pretentiöst och samtidigt fånigt. Något måste jag ju kalla mig och varför inte eftersom bloggen handlar om ekonomiskt oberoende och att spara pengar samtidigt som man kan njuta av det viktiga i livet. 

Kanske lite annat om min vardag också slinker in, till exempel om mina andra passioner som är att vandra i skogen, åka skidor, baka och att läsa och skriva. Självklart älskar jag också att vara med familjen, de är min styrka och är jag hemma med dem så är jag väldigt nöjd med tillvaron. Kolla serier på Netflix tänkte jag också skriva men det är nog mer en last än en passion.

För att återgå till namnet Spardrottningen så är jag nog inte egentligen tillräckligt sparsam för att förtjäna detta pompösa namn när allt kommer omkring. Jag bor med min familj i ett ganska fint förortsområde och har ett krävande och relativt välbetalt jobb. Jag är dock trött på ekorrhjulet och att ständigt vara styrd i tanken av jobbet. Men det som verkligen får mig att arbeta mot ekonomisk frihet är just friheten att ägna mig åt vad jag vill, utan att behöva ta hänsyn till behov av kassaflöde för att betala räkningarna. Skulle man dra det till sin spets så skulle vi kunna sälja huset och dra oss tillbaka i en billigare del av landet som relativt fria. Men riktigt så långt är jag inte beredd att gå just nu, och jag tror även det skulle vara svårt att övertala min andra hälft till ett sådant drag. Det som istället är vägen framåt är att spara spara spara, investera, investera, investera. Välkommen med på resan!

Om du har frågor eller idéer till ämnen på bloggen och vill komma i kontakt med mig så nås jag på spardrottningenblogg@gmail.comDisclaimer: Ibland skriver jag om investeringar och då är det enbart mina åsikter och idéer. Jag är inte en finansiell rådgivare och inget av det som står på bloggen kan tolkas som finansiell rådgivning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Boktips - Lura hjärnan att spara

 Det var länge (kanske tre månader) sen jag läste en bok om sparande och ekonomi. Efter förra veckans insikt att jag hade bristande motivati...